logo-whm
Jumbo Vers DC-1
Categorie 1
Jumbo Vers DC-2

Jumbo opent vers distributiecentrum

October 25 2021

Uitbreiding geautomatiseerd distributiecentrum

Jumbo breidt gaat zijn pas geopende zwaar geautomatiseerde distributiecentrum in Nieuwegein fors uit. Er komt op het terrein een nieuw gemechaniseerd vers dc van zo’n 40.000 vierkante meter. Daarnaast wordt het gemechaniseerde distributiecentrum uitgebreid met 6000 vierkante meter voor de verwerking van houdbare producten, inclusief 11 gerobotiseerde lijnen.

Tijdelijk functie dc

“Jumbo groeit hard en onze logistieke keten groeit daarin uiteraard mee. Tot het nieuwe gemechaniseerde dc klaar is speelt dit tijdelijke dc in Veghel Doornhoek een rol in de distributie van de versproducten naar de winkels”, aldus een woordvoerder.

Bulk logistiek

Het tijdelijke vers dc staat op hetzelfde bedrijvenpark als het bulk dc dat Jumbo recent in gebruik heeft genomen. De logistiek van dit dc wordt gedaan door Cobri Logistics. “Onze eigen distributiecentra zijn niet voldoende geschikt voor de langdurige opslag van deze producten en om die reden plaatsen we het grote aantal aan pallets graag elders”, aldus Karel de Jong, directeur supply chain van Jumbo. “Cobri Logistics is voor ons een betrouwbare partner, die flexibel kan mee bewegen en snel kan schakelen op de piekafnames van onze food supply chain. Dat is voor ons erg belangrijk.”